Перейти до основного вмісту

Сирник

Інгредієнти для сирної маси:
  • сир кисломолочний (жирний) - 1 кг
  • яйця - 6 шт.
  • цукор - 200-250 г
  • вершкове масло - 100 г
  • лимон - 1 шт.
  • родзинки - півсклянки
  • манка - 1 ст. л. (з вершком)
  • ванільний цукор - 1 / 2 п.
Інгредієнти для тіста:
  • жовток - 1 шт.
  • сметана - 1 ст. л.
  • вершкове масло - 100 г
  • цукор - 2 ст. л.
  • борошно - 130-140 г
  • сода гашена оцтом - 1 / 3 ч. л.
  • ванільний цукор - 1 / 2 п.
Інгредієнти для помадки:
  • вершкове масло або маргарин - 100 г
  • цукор - 8 ст. л. (без вершка)
  • вода - 4 ст. л.
  • какао-порошок - 4 ст. л.
Сирник.
Приготування сирника.
Цей сирник я випікала у невеликій формі розміром 22 х 28 см. Якщо у вас велика сім’я, – то кількість інгредієнтів можете сміливо збільшити в 1,5 - 2 рази :)
За бажанням цей сирник можна випікати без коржа.
Замочені родзинки.
Родзинки промити, залити гарячою водою і залишити на 15 хв., після чого воду злити.
Цедра і сік лимона.
З одного лимона натерти цедру і витиснути 25-30 мл. соку (приблизно з 1 / 2 лимона).
Пропущений через м’ясорубку сир.
Сир руками відтиснути від зайвої рідини, потім пропустити його через м’ясорубку.
Яйця з цукром.
Яйця збити з цукром міксером або вінчиком.
Додаємо до сиру інші інгредієнти.
До сиру додати розм’якле вершкове масло, родзинки, манну крупу, ванільний цукор, цедру і сік лимона.
Додаємо збиті з цукром яйця.
Туди ж додати збиті з цукром яйця. Все добре перемішати міксером на малій швидкості.
Виливаємо сирну масу в деко.
Деко змастити маргарином чи маслом, застелити пергаментним папером, знову змастити і вилити сиркову масу.
Запечений сир.
Випікати в розігрітій до 180 °С духовці приблизно 1 год. 10 хв.
Перетираємо масло з цукром.
Готуємо тісто. Розм’якле масло перетерти з цукром ложкою.
Додаємо жовток і перетираємо.
Додати жовток. Перетерти.
Додаємо сметану і перетираємо.
Додати сметану. Перетерти.
Додаємо гашену оцтом соду.
Потім додати гашену оцтом соду. Все ретельно перемішати.
Додаємо борошно і замішуємо тісто.
Слідом додати просіяне борошно і замісити ніжне еластичне тісто.
Викладаємо тісто в деко.
Деко застелити пергаментним папером, папір змастити маслом або маргарином і рівномірно викласти тісто. Запікати у розігрітій до 180 °С духовці приблизно 20 хв.
Готуємо помадку.
Готуємо помадку. В каструльці на невеликому вогні розчинити цукор у воді, додати вершкове масло і какао, розмішати. Як тільки помадка почне густіти – відставити з вогню.
Змащуємо корж помадкою.
Корж змастити 1 / 3 частиною помадки.
Обмащуємо сирник зі всіх боків помадкою. Сирник готовий.
Накрити його запеченим сиром і зі всіх боків обмастити помадкою, що залишилася. Сирник покласти на 3-4 год. в холодильник. Сирник готовий.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Ласкаво прошу Вас на свій блог! Сьогодні ми з Вами поговоримо про те, що робить життя солодшим, тобто про випічку! Дехто з нас береться за кондитерство при будь-якій нагоді, дехто – лише перед приходом гостей. Для когось це обов'язок і марудна справа, а хтось вбачає у випіканні глибокий внутрішній сенс. Так чи інакше, але погодьтесь, кожна з нас має свої улюблені рецепти і в підсумку щиро радіє, коли задумане вдається. Отже, хочу поділитися з вами своєю улюбленою випічкою.
Я обожнюю випікати! Це приносить мені задоволення. Саме пекти торти мене навчила моя мама. На фото мої мафіни, які я спекла вчора.