Перейти до основного вмісту

Пляцок "Рушта"

Інгредієнти (для тіста):
  • маргарин - 250 г
  • цукор - 200 г
  • яйця - 2 шт.
  • сметана - 200-250 г
  • борошно - 600 г
  • розпушувач для тіста - 2 ч. л.
  • какао - 1 ст. л.
Для крему:
  • молоко - 200 г (1 склянка)
  • вершкове масло - 200 г
  • цукрова пудра - 100 г
  • борошно - 2 ст. л. з гіркою
  • цукор - 4 ст. л.
Для помадки:
  • вершкове масло - 100 г
  • молоко - 5 ст. л.
  • цукор - 6-7 ст. л.
  • какао - 5 ст. л.
Також:
  • родзинки - 100 г
  • грецькі горіхи - 100 г
  • вишневий джем чи густе варення - 500 г
Рушта. Інгредієнти.
Приготування:
Перетертий маргарин з цукром.
Маргарин перетерти з цукром.
Перетерті маргарин, цукор і жовтки.
Яйця розбити, відділити жовтки від білків. Додати жовтки до маргарину з цукром і перетерти.
Маргарин перетертий з цукром, жовтками і збитими білками.
Збиті білки додати в миску і все розтерти. Щоб швидше збивалися можна додати дрібку солі.
Додаємо в масу сметану.
Додати сметану і перемішати.
Додаємо борошно, розпушувач для тіста і замішуємо тісто.
Потім додати борошно, розпушувач і замісити тісто.
Розділяємо тісто на дві частини.
Тісто розділити на дві нерівні частини (в меншу частину додати 1 ст. л. какао вимісити до однорідного кольору). Кожну з частин розділити навпіл. В результаті отримаємо по дві рівні частини світлого і темного тіста
Викладаємо тісто в деко.
Деко застелити папером для випічки і викласти одну половину світлого тіста.
Змащуємо тісто вишневим джемом.
На тісто викласти половину джему.
Посипаємо подрібненими горіхами і родзинками.
Посипати недуже подрібненими грецькими горіхами і родзинками (перед тим родзинки можна замочити на 30 хв. в гарячій воді). Половину горіхів і родзинок залишити для другого коржа.
Робимо решітку з коричневого тіста.
З однієї половини темного тіста катуляємо смужки і викладаємо їх решіткою. Кладемо в розігріту до 180 °С духовку і випікаємо 30 хв. Так само робимо другий корж.
Потрохи додаємо молоко до борошна і розмішуємо.
Тим часом в окрему посудину насипати 2 ст. л. борошна (з гіркою) і перетерти його з молоком. Щоб не утворилися грудки, молоко додавати невеликими порціями.
Додаємо цукор.
Додати 4 ст. л. цукру, вимішати.
На маленькому газі доводимо масу до загустіння.
Поставити на маленький вогонь і, помішуючи, довести до консистенції сметани. Дати охолонути.
Розтираємо масло з цукровою пудрою.
Масло з пудрою добре розтерти (якщо пудра з грудками можна її перетерти через сито).
Невеликими порціями вводимо до масла крем і розтираємо до однорідної маси.
До масла з пудрою невеликими порціями додаємо охолоджену масу, постійно перетираючи.
Змащуємо кожну з половин рушти кремом.
Кожен корж перемащуємо кремом.
Складаємо половини докупи.
Перемащені коржі з кремом зкладаємо докупи.
Готуємо помадку.
Щоб зварити помадку, треба в каструльці розтопити масло, додати молоко, цукор, какао, довести до кипіння и кип'ятити, поки маса не почне густіти.
Змащуємо поверхню помадкою.
Готовий торт полити помадкою.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Ласкаво прошу Вас на свій блог! Сьогодні ми з Вами поговоримо про те, що робить життя солодшим, тобто про випічку! Дехто з нас береться за кондитерство при будь-якій нагоді, дехто – лише перед приходом гостей. Для когось це обов'язок і марудна справа, а хтось вбачає у випіканні глибокий внутрішній сенс. Так чи інакше, але погодьтесь, кожна з нас має свої улюблені рецепти і в підсумку щиро радіє, коли задумане вдається. Отже, хочу поділитися з вами своєю улюбленою випічкою.
Я обожнюю випікати! Це приносить мені задоволення. Саме пекти торти мене навчила моя мама. На фото мої мафіни, які я спекла вчора.